Kad bi mi netko prije 2 godine rekao kako će mi život danas izgledati, mislim da mu ne bih vjerovala. Kako ću gledati na život i sve izazove koje daje. Kako ću gledati na odnose koje imam, kako ću razmišljati. Kakav ću imati mindset. Ljudi me znaju pitati koliko je trebalo vremena da vidim pomak nakon što sam započela psihoterapiju. I na to nema jasnog odgovora. Realno, osjećala sam ga vrlo brzo, ali opet bila sam zaista loše.

Proces osobnog rasta i učenja o sebi nije jednostavan. Nije nešto što odradiš u par tjedana ili mjeseci. Nije linearan. Nije uvijek ni jasan, a zna biti i frustrirajući. Ali za veće uvide i promjene je potrebno vrijeme. Treba imati strpljenje. Iako znam biti nestrpljiva, počela sam shvaćati da mogu, da imam strpljenja sama sa sobom, sa svojim rastom, s mentalnim zdravljem i da je to moja tiha snaga. Možda se ne vidi uvijek, ali ju itekako osjećam i nosim sa sobom.

Marie od danas više nema veze s Marie od prije 2 godine. Ma niti s Marie od prije 2 dana. Budite i vi nježni i strpljivi sa sobom. Živimo u kaosu, zato je strpljivost prema sebi više nego potrebna. (Marie)

Strpljenje je jedan primjer tihe snage. Baš kao što voda strpljivo probija svoj put kroz kamen. Budi kao voda. Budi kao Kala.