“Karla, vrati se na površinu” - to je mantra koju si ponavljam kad se pogubim u dubinama svojih analiza i odem predaleko od same sebe. Pojednostavim si misli, vratim se u sadašnji trenutak i figurativno se zagrlim.

Često zaboravim(o) sami sebe zagrliti, jer nam se servira narativ da smo snažni ako ne pokazujemo slabosti i emocije. Ja se ne slažem. Portretiram se kao “badass” osoba, ali uvijek ističem da me time čini baš to što se ne sramim pokazati svoje slabosti i ne mislim da su one mana i ono sto me određuje, nego ono što me čini čovjekom. Slabosti, problemi i nesigurnosti su uvijek tu, ali činjenica da ih “iskorištavam” kao svoje prednosti i na taj način inspiriram druge na isto, moja je tiha snaga. Kako na mene utječe voda, ja želim utjecati na druge. Voda ima posebno djelovanje na mene, oduvijek. Ništa me ne može toliko centrirati, umiriti i vratiti k sebi kao voda, u svakom obliku. Istovremeno, umije me razbuditi i trgnuti kada treba.

Provela sam sate i sate pod tušem, smirujući svoju anksioznost ispod kapljica vrućeg tuša, koje bi na trenutak ublažile bujice misli. Odrasla sam na moru i provela sam još više sati gledajući u more, plutajući u bestežinskom stanju ili tražeći komfor pod pritiskom vode dok ronim i pokušavam utišati i isprati sve što mi ne služi, dok tražim snagu da se prepustim ili izborim, ovisno o stanju u kojem sam. Voda ima tu tihu, ali istovremeno najglasniju snagu, a na sličan način mogu portretirati i sebe, valjda zato osjećam toliku povezanost s njom. Voda me podsjeća na moju tihu snagu, onda kad zaboravim da je imam ili kad, zaboravim što zapravo moja tiha snaga je. Sjetite se svoje tihe snage i iskoristite je kao alat, jer je svi imamo u sebi. Karla

Hrabrost je primjer tihe snage. Baš kao što i voda hrabro slijedi svoj put. Budi kao voda. Budi kao Kala.