Korak po korak, to uvijek velim. Korak po korak i sve bumo stigli. Radim kao osobni trener i u mojem je poslu strpljenje ključ. Da, ljudi mi dolaze jer sam dobar u tome i jer znam što radim, ali dolaze mi jer sam strpljiv. Svojim klijentima stalno govorim da je danas teško biti fit. Živimo u stresno vrijeme, tu je čitav niz obaveza, obitelj, djeca… teško je zacrtati cilj i držati se njega, kada je toliko obaveza, stresa, napora u životu. Zato naglašavam da je važno raditi male korake.

Krenemo s time da probamo pametno jesti barem tri dana dok vježbamo zajedno. Ili krenemo s time da pojedeš čokoladicu, ali malu, ne čitavu tablu. Pokušavam se s ljudima naći tamo gdje su oni sada i pomoći im da nađu najbolji put za sebe. Ponavljam im, ne moramo svi biti supermodeli, ali možemo biti jednostavno zdravi. Među klijentima sada imam gospođu od 85 i gospodina od 84. Oni ne žele biti supermodeli, žele biti zdravi i vitalni. Oni me najbolje uče važnosti strpljenja – svaki korak u dobrom smjeru je važan, ne moramo uvijek ispenjati Mount Everest, možemo se popeti i na Sljeme. Korak po korak, strpljivo i polako.

Elvir

Strpljenje je jedan primjer tihe snage. Baš kao što voda strpljivo probija svoj put kroz kamen. Budi kao voda. Budi kao Kala.