Što bi za tebe bila tiha snaga? Ima je svatko u sebi, samo nekada nije jednostavno prepoznati je. Tu tihu snagu. Nekada se vješto skriva, toliko vješto da pomisliš kako je nema. Ali pojavi se ona kada je trebaš. Čeka potiho sa strane i preuzme kada je njen čas. Ja sam je otkrila onog dana kada sam se morala suočiti s najvećim gubitkom u svom životu. Tog dana kada su cijela moja duša i tijelo žudili za prepuštanjem suzama, ali je moja ljubav prema njima, koji su me u tom trenutku trebali više, prevladala i pronašla sam je. Izašla je u svom punom sjaju i preuzela uzde u svoje ruke.

Svaka od nas, koja je prošla tugovanje i majčinstvo, zna koliko nije jednostavno biti snažna i puna ljubavi prema tim malim bićima koja nas trebaju, davati sve od sebe, a unutar sebe trebati da se jednako tako netko brine o tebi, da ti dozvoli suze, obriše ih, sasluša, dodirne, zagrli.

Tu tihu snagu imaju majke. Snagu dati i posljednji komadić sebe za svoje dijete. Dati posljednji komadić sebe za to da svome djetetu pružiš sigurnost majčinog zagrljaja. Da budeš sigurna i mirna luka.

Čitala sam priče jednostavnih ljudi o tome što je za njih tiha snaga. Nekome je to radost, nekome je osmijeh, nekome je razumijevanje, strpljenje... a nekome je ranjivost i razumijevanje... Ovo je za mene tiha snaga. A što je za tebe?

Sonja

Razumijevanje je jedan primjer tihe snage. Baš kao što gledajući vodu razumijemo odakle smo potekli. Budi kao voda. Budi kao Kala.