Prošlo je skoro 20 godina od kad sam se upoznala s jogom. Promijenila mi je život. Za sebe volim reći da sam istraživačica joge jer sam željela upoznati i isprobati svaki pravac, tehniku, smjer, varijaciju… Deset je godina kako sam odlučila iskrojiti život po svojoj mjeri. Što to znači?

Radila sam posao koji mi je stvarao velik stres i htjela sam živjeti opuštenije, smirenije i svjesnije. To je za mene joga u svom punom smislu. Ne samo vježbe, disanje i meditacije, već odnos prema sebi i drugima i način na koji živiš… Kad sam krenula ovim putem, nisam mislila da ću podučavati jogu. Nisam mislila niti da će mi dolaziti ljudi s različitim problemima, od fizičke boli do sve češće anksioznosti. Krenula sam u taj svijet da bih pomogla sebi, a onda se pokazalo da mogu pomoći i drugima.

Mislim da im najviše pomažem razumijevanjem onoga što je srž njihovog problema. Ne stavljam im etikete, trudim se shvatiti što ih stvarno muči. Zato ih osluškujem. Slušam ih kako dišu, gledam kako se kreću, promatram način na koji govore. Iz toga se može saznati puno više, nego slušajući ono što govore. Da bi se moglo osluškivati druge potrebno je imati tišinu u sebi, u svom umu, a to se postiže jogom.

Vedrana

Razumijevanje je primjer tihe snage. Baš kao što gledajući vodu razumijemo odakle smo potekli. Budi kao voda. Budi kao Kala